2022


Jaarverslag secretariaat 2022

 

2022 was voor onze Stichting Cultuurpodium Geijsteren een jaar van ondersteuning voor verschillende verenigingen die hun jubilea vierden.

Het werd een tijd van 'Zomerfeesten' : Joekskapel, Dutch Open International Sheepdog Trial, Koninlijk St. Willibrordus Gilde Geijsteren, Cultuurpodium Geijsteren met onze Drive-in, en om het geheel af te sluiten kwamen we allemaal rond de Kerstboom om samen te zingen, net voor Kerst.

 

Ons programma was vooral gericht op  'Zomerfeesten' en ondersteunen van de diverse verenigingen. Met name onze penningmeester heeft zich intens bezig gehouden met het aanschrijven van de fondsen en werving van subsidies zodat de diverse verenigingen een mooi programma konden ontwikkelen. En dat is absoluut gelukt.

 

Even werden we betrokken bij een mogelijk operaproject Vetralla in samenwerking met het Kemmerekoor. We zouden voor de faciliteiten zorgen. Maar het Kemmerekoor heeft er vanaf gezien en wij hebben ons plan voorlopig gecanceld. De contacten met Vetralla in Italië waren spontaan en vriendelijk. Jos en Dymph hebben daar een week doorgebracht en waren zeer enthousiast.

We namen afscheid van Annemarie Akkermans als bestuurslid .

 

Traditie getrouw hebben we een Drive-in gehouden, The singing club. Er kwamen voldoende auto's  (36) en het publiek (140 personen) waardeerde zowel de film als de aftersit. We werden geholpen door jongeren. De weergoden waren ons goed gezind en we konden genieten van een aangename zomeravond, met soep, koffie, bier wijn en versnaperingen.

 

Na Sinterklaas zou de Kerstboom bij de kerk door de leden van het Gilde versierd worden met lampen. (Zo gebeurt het al jaren!).

Waarom niet bij deze gelegenheid een gezellige dorpssamenkomst met Kerstliedjes organiseren, warme Glühwein, chocolademelk en lekkere wafels, vuurkorfjes erbij?

Onze wens om rond Kerst iets te doen werd concreet gemaakt met het aanzingen van de Kerstboom bij de kerk met een  gelegenheidskoor en de dorpsbewoners.We vroegen leden van het Kemmerekoor om dit te ondersteunen met Kerstliederen. Mensen waren in de gelegenheid om een Kerstwens op een houten schijfje te schrijven en in de boom te hangen. Achteraf bleek het nogal moeilijk om echt iets op te hangen in de boom! En zo gebeurde het dat vele dorpsgenoten rond vuur en Glühwein mee konden zingen! Op weg naar Kerstmis.

 

Als bestuur hebben we onszelf een keer verwend en zijn we naar restaurant Da Noï (Italiaans) gaan eten, het werd een ongedwongen avond, en natuurlijk maakten we weer plannen voor 2023!

 

We kwamen als bestuur  10 x bij elkaar in 2022 om te vergaderen, plus 1x om samen te eten, en 2 keer als Stichting bij de Drive in en rond de Kerstboom. We hebben maar 1x online vergaderd, verder heeft de pandemie ons met rust gelaten.

 

Muzikale groepen weten ons te vinden via onze site. We proberen een podium te bieden, we willen  een zo divers mogelijk aanbod voor ons publiek realiseren.

 

Dank aan allen die zich met ons ingezet hebben voor alle zomerse feesten!