2019


Jaarverslag Stichting Cultuurpodium Geijsteren 2019

 

In 2019 organiseerde het Cultuurpodium 6 activiteiten waarvan een in samenwerking met het Kemmerekoor te Geijsteren ter gelegenheid van het jubileum 75 jaar Bevrijding Venray e.o.

 

  • In april kwam het theater koor Carmina Ludens uit Nijmegen met ' Hart dat luistert' . De voorstelling vond plaats in de Sint Willibrorduskerk te Geijsteren. Meer dan 100 toeschouwers wisten de weg naar ons toe te vinden.

 

  • In juni kon de band Never mind Jazz op de kasteelplaats het publiek enthousiast maken ondanks de felle zon die door onze kleurrijke paraplus werd opgevangen.

 

  • In augustus waagden we het opnieuw een DRIVE-IN te houden, met de schitterende film Bohemian Rapsody. De weergoden hadden besloten ons te verrassen met buien en temperaturen onder de 12 graden waardoor we dekens en poncho's mochten uitdelen. De sfeer was evengoed geweldig en het aantal toeschouwers ook. Men kon zich lekker warmen aan de vuurkorf met een lekker glaasje wijn of bier. 120 bezoekers waren er aanwezig.

 

  • In het kader van ons Bevrijdingsconcert mochten we op 19 oktober een lezing organiseren over de Planehunters vliegtuigcrashes WOII . Dit vond plaats in een gigantische tent nabij de kasteelplaats. Hiervoor was Joop Hendrix uitgenodigd. Geïnteresseerde bleven ademloos luisteren naar het verhaal van de gecrashte vliegtuigen met name hier in Geijsteren.

 

  • Op 20 oktober vond de Bevrijdingsconcertplaats in de megatent naast de kasteelplaats ter gelegenheid van de bevrijding van Venray en omgeving op 20 oktober 1944. Het concert was een ode aan de bevrijding en stond in het teken van vrijheid en vrede. Aan het concert deden mee: The Stuart Singers uit Minchinhampton United Kingdom, Theater koor Niederrhein uit Kevelaer Duitsland, Kemmerekoor Geijsteren Nederland, Reünieorkest van de Limburgse Jagers uit Maastricht en het Koninklijke Sint Willibrordus Gilde uit Geijsteren. Meer dan 500 toeschouwers en meer dan 150 deelnemers op het podium. Het werd een fantastische event in een gebroederlijke en emotionele sfeer. Het was het waard om zoveel werk te verrichten!

 

  • In december werden we verrast met een aanbod van het gezelschap Oostenwind met ' De wilde eenden' voorstelling. Een verhalenverteller uit Utrecht, die met vuur en vlam legendes en sprookjes brengt, in een met muziek doorspekt afwisselende programma. Meer dan 80 toeschouwers wisten onze kerk te vinden en genoten daarna van een glaasje Glühwein in de schop van de Lindenhof in Geijsteren rond een warme vuurkorf.

 

 

We kunnen met tevredenheid terug kijken op het jaar 2019. Ons podium werd opgezocht door zeer diverse cultuur minnende artiesten en zette Geijsteren op de regionale kaart.

 

Als bestuur blijven we ons inzetten een podium te bieden voor klein en grote kunst in, en om de diverse mooie plekken van ons prachtig dorpje Geijsteren.


   

______________________________________________________________________________________________________________

© 2014 Cultuurpodium Geijsteren