Archiefsecretariaat: Heiveld 24

5862AW Geijsteren

0478 546684


info@cultuurpodiumgeijsteren.nl

www.cultuurpodiumgeijsteren.nl


KvK 59899530

NL85RABO0152361081Drive In Movie Bohemian Rapsody 17 augustus 2019.

Zaterdag 17 augustus organiseerde Stichting Cultuurpodium Geijsteren voor de vijfde keer een Drive In Movie bij de Kasteelplaats in Geijsteren.

Dit keer werd de film Bohemian Rapsody van Queen vertoond. Deze jubileumeditie trok een record aantal toeschouwers. Inclusief bestuur en vrijwilligers waren er 120 personen aanwezig waarvan 42 auto’s. Het aantal gasten dat op de stoel plaatsnam was gezien het slechte weer beperkt maar deze gasten werden tegen de regen beschermd door de organisatie die paraplu’s, poncho’s en dekentjes uitdeelde.

Ondanks het slechte weer was de sfeer erg goed. De inzittenden van de auto’s zetten een ledlampje op het dak als ze graag een drankje, een hotdog of een zakje chips/popcorn wilde. De vrijwilligers trotseerden de regen en de auto-gasten werden op hun wenken bediend. De reacties waren alleen maar positief. Veel gasten gaven aan dat ze de film al een keer gezien hadden maar dat ze ‘m graag nog een keer, maar dan in de setting van de Drive In Movie wilden zien. Al met al een succesvolle avond. Voor foto's klik hier.Never Mind Jazz Band 23 juni 2019, kasteelplaats Geijsteren.

Onder een brandende zon, maar beschermd door door de organisatie uitgereikte paraplu's hebben velen genoten van een gezellig en sfeervol optreden van de Never Mind Jazz Band.

Voor foto's, klik hier.Carmina Ludens met Hart dat luistert 13 april 2019, St. Willibrorduskerk Geijsteren.

Voor een talrijk publiek bracht het muziektheater Carmina Ludens de voorstelling Hart dat luistert. Tijdens een 5 kwartier durend optreden stond Maria centraal. Een vrouw die al eeuwen tot de verbeelding spreekt. Zij is het toonbeeld van een krachtige vrouw die luistert naar de roep van haar bestemming en haar weg gaat, door obstakels en groot lijden heen. Een prachtige en indrukwekkende voorstelling aldus aanwezigen. Voor foto's, klik hier.Adventsconcert Do en Co 8 december 2018, St. Willibrorduskerk Geijsteren.

In een sfeervol versierde kerk konden de bezoekers genieten van het optreden van Do en Co. Tussen de liederen door werd een kerstverhaal van Godfried Bomans verteld. Ondanks het zeer slechte weer mochten wij veel bezoekers ontvangen bij dit gratis toegankelijk optreden.Drive In Movie "Hidden Figures" 25 augustus 2018, Kasteelruïne Geijsteren.

Op 25 augustus jl. vond de 4e Drive In Movie plaats. Dit keer werd de film "Hidden Figures" vertoond. Ondanks dat het weer aan de frisse kant was mochten we redelijk wat bezoekers ontvangen. De koffie, soep en hotdogs waren bijzonder in trek. Voor foto's, klik hier.Kabouter Fluitenkruid op 12 augustus 2018, Kasteelruïne Geijsteren.

Voor een talrijk publiek, jong en oud, bracht Kabouter Fluitenkruid een bezoek aan de kasteelruïne. Een interactieve voorstelling met verhaaltjes, muziek en zang. De kinderen werden uitgenodigd om met hem muziek te maken op allerlei instrumenten. De papa's, mama's, opa's en oma's zongen vrolijk mee met de liedjes. Voor foto's, klik hier.Zanggroep Exsamen op 11 december 2017 in de Willibrorduskerk Geijsteren met een  prachtig Kerstrepertoire.

Onder het genot van een glaasje glühwein en een stukje kerstbrood genoten zo'n 50 bezoekers in een sfeervolle kerk van een intiem kerstconcert. Fijn dat zoveel mensen het slechte weer trotseerden om aanwezig te zijn.DRIVE-IN MOVIE "Little Miss Sunshine" 2 september 2017, Kasteelruïne Geijsteren.

Op 2 september jl. organiseerden we voor het 3e opeenvolgend jaar een Drive-In Movie bij de kasteelruïne Geijsteren. Evenals voorgaande jaren was het een prachtige zomeravond en konden de aanwezigen vanuit hun auto of vanaf hun stoel genieten van een leuke, soms hilarische, feel good movie. Dit allemaal onder het genot van drankjes, hotdogs, popcorn en pompoensoep.

Voor foto's klik hierOPTREDEN TRANSITO 25 juni 2017, Kasteelruïne Geijsteren.

Op 25 juni jl. vond op de kasteelruïne een optreden plaats van de creatieve wereldband Transito. Het was swingend, energiek en stijlvol. Het optreden werd vooraf gegaan door een dansworkshop waarbij de gasten de beginselen van de salsa konden leren.

Voor foto's klik hierOPTREDEN OKUR ENSEMBLE 29 april 2017, St. Willibrorduskerk Geijsteren.

Op 29 april jl. hebben we kunnen genieten van een prachtig concert van het OKUR Ensemble. Fantastische muzikanten, erg mooie zang en dat alles in een heel sfeervol verlichte kerk. Voor film klik hier

Voor foto's klik hierDRIVE-IN MOVIE “THE INTOUCHABLES" 3 september 2016, Kasteelruïne Geijsteren

Op 3 september jl. organiseerde Stichting Cultuurpodium Geijsteren evenals in 2015 een Drive-In Movie bij de kasteelruïne Geijsteren. Tijdens een heerlijke zomeravond in een sfeervolle omgeving hebben velen genoten van deze prachtige film.

Voor foto's klik hierCARMINA LUDENS 19 juni 2016, Kasteelruïne Geijsteren

Het muziektheaterkoor Carmina Ludens gaf een voorstelling genaamd "het lied van de bomen". Genieten van een prachtige voorstelling onder voortreffelijke weersomstandigheden.

Voor foto's klik hierSING en singersongwriter Stef Classens 17 april 2016 St. Willibrorduskerk Geijsteren

Sing en Singersongwriter Stef Classens gaven een mooi concert in de kerk van Geijsteren pp zondagmiddag 17 april 2016. Voor foto's klik hierDRIVE-IN MOVIE “THE WORLD’S FASTEST INDIAN” 29 augustus 2015, Kasteelruïne Geijsteren

Op 29 augustus jl. organiseerde Stichting Cultuurpodium Geijsteren een voor deze omgeving uniek evenement, namelijk een heuse Drive-In Movie.


Op een mega groot scherm van 10 x 6 meter werd de roadmovie “The world’s fastest Indian” getoond met in de hoofdrol de legendarische Anthony Hopkins.

Voor foto's, klik hierOptreden Trio C tot de Derde zondag 14 juni 2015.

Op zondag 14 juni 2015 vond op de kasteelruïne een concert plaats van het Trio C tot de Derde.

Het publiek heeft onder het genot van een koel drankje kunnen genieten van een fantastisch optreden in een sfeervolle, zonnige en mooie omgeving.

Voor foto's, klik hier Trio C tot de derde 14 juni 2015Passiespel "Een Weg" 28 maart 2015.

Op 28 maart 2015 vond in de St. Willibrorduskerk van Geijsteren een passiespel plaats. Zanggroep Palet uit Overloon bracht onder de titel ‘Een weg’ het lijdensverhaal van Christus op een eigentijdse manier met zang, verhalen en performance. De teksten voor dit passiespel werden geschreven door Cees van Leeuwen, de muziek door Geert Verhallen. Voor foto's, klik op Passiespel "Een weg"  28 maart 2015Memorial Concert 6 september 2014

Op 6 september nam het kleine Maasdorpje Geijsteren, gelegen op de grens van Brabant en Limburg, op grootse en feestelijke  wijze een voorschot op 70 jaar bevrijding. Hoogtepunt van het programma, dat een hele middag in beslag nam, was het Memorial Concert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

De herdenking was in veel opzichten spectaculair. Allereerst was daar de locatie, de ruïne van kasteel Geijsteren. Na het dagenlange bombardement door de RAF veroverde een peloton van het Suffolk regiment het kasteel, een hachelijke onderneming  die vanwege hoog water in de nabijgelegen Maas werd uitgevoerd met rubberbootjes.  De rol van de Engelse luchtmacht, tijdens en kort na de oorlog de bakermat van de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht, werd door het concert extra benadrukt. Een Spitfire van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht voerde een fly-pass uit. Dit toestel, het enige nog vliegende exemplaar op het Europese vasteland, werd ingezet bij de landing in Normandië tijdens D-Day.

Voorafgaand aan het concert werd binnen het kader van Liberation Route Venray-Weeze, een onderdeel van Liberation Route Europa, een luisterplek bij het kasteel  onthuld. Deze grote zwerfkei vormt een van de schakels van een route langs plekken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzondere geneurtenissen plaatsvonden. Speciaal voor deze onthulling werd een educatief programma ontwikkeld waaraan basisschoolkinderen deelnamen. Tijdens de onthullingsceremonie legden de kinderen kleine stenen met vredeswensen bij de grote luistersteen. Zij doen dit samen met de ambassadeurs van Duitsland en Engeland die bij de ceremonie en het concert aanwezig zullen zijn. Klik hier voor een sfeerimpressie:

       


         Zondag 6 juli 2014 Midzomerconcert


         Op het kasteelterrein traden  twee koren op: Confetti uit Venray en het Kemmerekoor uit

         Geijsteren. Het is voor het eerst dat beide koren een samenwerkingsverband aangegaan zijn.

         Het programma was veelzijdig en omvatte zowel populaire als klassieke muziek.

         Met ruim 150 bezoekers werd het een geslaagde eerste concert, ondanks de

         weersomstandigheden.

         Bij Foto's een impressie van een geslaagde middag! Zomerconcert 6 juli 2014
   

     Agenda

Op 19 oktober a.s. zal Joop Hendrix, lid van Planehunters, een lezing verzorgen over vliegtuigcrashes in de gemeente Venray in WO II. De lezing begint om 20.00 uur op de Kasteelplaats in Geijsteren aan de Maasheseweg.

Kijk voor meer informatie onder het tabblad Agenda.


Op zondag 20 oktober a.s. vindt om 14.30 uur een bevrijdingsconcert plaats bij de kasteelplaats in Geijsteren. 

Aanleiding voor dit concert is de bevrijding van Venray, 75 jaar geleden, op 20 oktober 1944.

Kijk voor meer informatie onder het tabblad Agenda.

______________________________________________________________________________________________________________

© 2014 Cultuurpodium Geijsteren