Agendasecretariaat: Heiveld 24

5862AW Geijsteren

0478 546684


info@cultuurpodiumgeijsteren.nl

www.cultuurpodiumgeijsteren.nl


KvK 59899530

NL85RABO0152361081
LEZING PLANEHUNTERS OVER VLIEGTUIGCRASHES WO II. ZATERDAG 19 OKTOBER 2019.

Op 19 oktober 2019 zal Joop Hendrix, lid van Planehunters, een lezing verzorgen over vliegtuigcrashes in de gemeente Venray in WO II. De lezing begint om 20.00 uur op de kasteelplaats in Geijsteren aan de Maasheseweg.


De lezing wordt gegeven door Joop Hendrix, een gepensioneerd straaljager piloot van de Koninklijke Luchtmacht. Joop is lid van Planehunters, een groep mensen die onderzoek doet naar de locaties waar in WO II vliegtuigen zijn neergestort. Ook proberen ze het verhaal achter de crash uit te zoeken en nog sporen te vinden met metaaldetectors.

Joop heeft een boeiend verhaal over die crashes waarvan er vier plaatsvonden op het landgoed Geijsteren. Ook andere crashes die plaatsvonden in de omgeving Oostrum, Blitterswijck en over de Maas richting Bergen en Wellerlooi komen aan bod.

Een boeiende lezing die u mee terug neemt naar de gebeurtenissen van 75 jaar geleden.

Ook zijn er gevonden materialen te bezichtigen en zijn de uitgebrachte boeken over de vliegtuigcrashes te koop.


De entree bedraagt € 3 per persoon en is inclusief een consumptie.

Vooraf aanmelden is gewenst en kan via info@cultuurpodiumgeijsteren.nl.


De kasteelplaats Geijsteren bevindt zich aan de Maasheseweg 5862AB, Geijsteren.

Coördinaten 51° 33′ 18″ N, 6° 3′ 17″ E. Door werkzaamheden van Mooder Maas is de kasteelplaats Geijsteren op 19 oktober 2019 alleen bereikbaar via Maashees.

 
BEVRIJDINGSCONCERT ZONDAG 20 OKTOBER 2019 KASTEELPLAATS GEIJSTEREN.

Stichting Cultuurpodium Geijsteren organiseert op 20 oktober 2019 om 14.30 uur een Bevrijdingsconcert. Aanleiding voor dit concert is de bevrijding van Venray, 75 jaar geleden, op 20 oktober 1944. Het concert wordt uitgevoerd op de kasteelplaats in Geijsteren, Maasheseweg.


Voor deelname aan het Bevrijdingsconcert tekenden The Stuart Singers uit Minchinhampton, Engeland, het Theaterchor Niederrrhein van Kevelaer, Duitsland en het Kemmerekoor uit Geijsteren. Ook participeren het Reünieorkest van de Limburgse Jagers en het St. Willibrordusgilde uit Geijsteren.

Diverse solisten hebben hun medewerking toegezegd, waaronder de bekende Engelse alt-mezzo Emma Brown. Het concert staat onder muzikale leiding van dirigent Geert Verhallen. Cynthia van Lijf neemt de presentatie van het concert voor haar rekening.


Het concert is een ode aan de bevrijding en staat in het teken van vrijheid en vrede. Met deelnemers uit Engeland, Duitsland en Nederland draagt de organisatie uit dat vrede en veiligheid een internationaal thema is. Vrede, vrijheid en samenwerking komen ook in het repertoire terug.

Voor de pauze herinnert de muziek aan de oorlogstijd, na de pauze worden hoop en het verlangen naar vrede en verdraagzaamheid muzikaal ingekleurd.


De locatie van het Bevrijdingsconcert is symbolisch. Kasteel Geijsteren, in de Tweede Wereldoorlog bezet door Duitse militairen, is eind 1944 door Engelse gevechtsvliegtuigen geheel verwoest. De ruïne is pas in 2012 geconsolideerd. Kasteelplaats Geijsteren is met luistersteen 201 opgenomen in de Liberation Route.

De entree bedraagt € 5 per persoon en is inclusief een consumptie. Reserveren is gewenst en kan via info@cultuurpodiumgeijsteren.nl.


De kasteelplaats Geijsteren bevindt zich aan de Maasheseweg 5862AB, Geijsteren. Coördinaten 51° 33′ 18″ N, 6° 3′ 17″ E. Door werkzaamheden van Mooder Maas is de kasteelplaats Geijsteren op 20 oktober 2019 alleen bereikbaar via Maashees.


Leuk en interessant om te bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=IkSp169hne0

 

 

 

 

  

 

 

 


   

     Agenda

Op 19 oktober a.s. zal Joop Hendrix, lid van Planehunters, een lezing verzorgen over vliegtuigcrashes in de gemeente Venray in WO II. De lezing begint om 20.00 uur op de Kasteelplaats in Geijsteren aan de Maasheseweg.

Kijk voor meer informatie onder het tabblad Agenda.


Op zondag 20 oktober a.s. vindt om 14.30 uur een bevrijdingsconcert plaats bij de kasteelplaats in Geijsteren. 

Aanleiding voor dit concert is de bevrijding van Venray, 75 jaar geleden, op 20 oktober 1944.

Kijk voor meer informatie onder het tabblad Agenda.

______________________________________________________________________________________________________________

© 2014 Cultuurpodium Geijsteren